20100506

Utspel om landsbygden kommer på landsbygdsriksdagen av Centern.

Sitter på ett hotellrum i Sunne och har precis bevittnat invigningen av Sveriges Landsbygdsriksdag. Inledningstalet hölls av vice statsminister Maud Olofsson och alla väntade och väntade, men inget kom.

       Med över ettusenfemhundra i publiken och de flesta med sitt hjärta i bonderörelsen satt jag där och väntade på vice statsministern tillika centerledaren Maud Olofsson skulle presentera löften för oss utanför tullarna, men icke sa nicke. Inget blev det. En upprepning av vad som de gjort under perioden. 156 insatser pratade ministern om. Men de frågor och beslut som hon lyfte gällde mest sådant som gällde hela landet och inte var specifikt för landsbygden.
       En av ministern största stoltheter var att de under denna mandatperiod beslutat om att vi få fler turistskyltar kring våra vägar. Vi ser kraftfulla beslut.
       En annan var som väntat avregleringen av Apoteket. ingen i publiken jublade åt regeringens gamla skämt om att lämna Nordkorea och Cuba. Bilden jag får är att servicen blivit sämre än den var innan. Ja det må vara öppet en timme mer på sina ställen men servicen ute i butikerna som var ombud har försämrats kraftigt och de gör att lanthandeln tappar underlag också.
      Det ryktas om att det kommer ett utspel under dagarna som har Centerstämpel och då är frågan om de övriga Allianspartierna står bakom det eller om det är ett desperat race av centern som är på väg ur riksdagen.


Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,