20100512

Var springer laget och vem står utanför när finalen spelas 19 september

Idag åter en ny undersökning. Men frågan är vad den för oss. Jag ser att de senaste undersökningarna börjar spreta. Bollen är rund pojklaget springer för fyllt och domaren står och fikar i väntan på att matchen ska ta slut

         Från att tidigare under bland annat hösten varit rätt så samstämmiga så är tendens att det börjar spreta mer och mer. Vad säger det oss. Handlar det om en ökad rörlighet och osäkerhet hos väljarna eller? Det är dock nästan femton procent av väljarna som är osäkra. Som inte vet vilken lapp de ska lägga i kuvertet den 19 september.
         Om vi nu ska tro att denna undersökning är sanningen så finns det en del saker att reflektera över. Ja de må bara skilja någon procent mellan blocken, men två partier från den blåa sidan glider vådligt kring den magiska fyra procents linjen. Men foten i riksdagen och som en tunga på vågen finns orosmomentet Sverigedemokraterna.
        Men vad händer den 19 september vet inte. När valrörelsen går in i slutfasen efter sommaren och de stora partierna startar upp sina stora valrörelselag och media letar skit i alla hörn, ja då vet man inte var bollen landar. Det brukar bli som ett pojklag att alla springer på bollen utan en och annan pojke som tittar på en traktor eller pratar med motståndarens målvakt. Mycket möjligt att en av dem blir matchvinnare och inte de som tycks sträva åt samma håll.

Peter Andersson och Kent Persson och SvDs ledarblogg samt Politikerbloggen skriver om detta. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,