20100512

Fusk är Fusk och Hafs är Hafs

Ser att även Expressen kan formulera sig bra. Genom Johan Westerholm finner jag idag vad Ann-Charlotte Marteus skriver angående de fuskande läkarna i Stockholms läns landsting. 

        Blir så trött när privata entreprenörer ska hållas bakom ryggen och ska givas skydd till varje pris. Frågan är om det är inbyggt i systemet att det ska fuskas och det är ok. Må det itne vara så för då är det åt helvete fel. Men vad ska vi då göra? Ja Moderaterna i Stockholm föreslår etik samtal och Socialdemokraterna kontroller avbryta konratk och slutligen polisanmälan. Frågan växer då genom det beslutade vårdvalet fler privata vårdgivare kommer bli vanligare i riket. Vi behöver finna lösningen som gäller för hela landet och då räcker inte en etikkurs när det fuskas med våra gemensamma medel.
Följer med på Johan fråga
I Moderaternas Sverige är det tydligt att det är skillnad på brott och brott samt straff och straff. Ska det vara på det viset frågar jag mina kombattanter på den ”blå” sidan? Och framför allt följdfrågan är relevant, vad tänker ni konkret göra åt detta?
       Jag har inte nämnt vad som sker kring byggandet av det nya sjukhuset i Stockholm men drt spär på denna soppa som redan var blaskig.