20100509

Visa skillanden som Reinfeldt och Sahlin gjorde

Ja så var ännu en debatt över mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. Så dagen började med ett soffsamtal mellan de sju riksdagspartierna gällande landsbygden till denna Agendadebatt.

       I soffan på landsbygdsriksdagen i Sunne satt de sju personerna, en från varje riksdagsparti.  Alla tassade utom när det någon gång eldade till. Ja då var det nästan så att man bad om ursäkt för att man var oense. Jag blir så trött. Se på Fredrik och Mona som med en tydlighet visar att det finns skillnader mellan vad partierna vill Att sitta i en soffa och tävla i att vara ense känns inte konstruktivt.
       Vi politiker måste faktiskt stå för den politk som vi gillar och då finns det skillnader. Det är en stolthet att vi kan föra ett samtal och vara oense. Det är demokratins styrka och den sak vi värnas. Och kan inte vi demokrater föra det samtalet och ge väljarna lite spänst så är risken stor att andra mörkare krafter får det utrymme som de så kraftigt strävar efter.
        Men sedan så är det viktigt att skilja på sak och person. Vi må vara bittra i talarstolen men sedan ska kaffekoppen eller ölen finnas nära. Jag vet att det finns de som inte riktigt håller med mig men på denna punkt är jag bestämd. Men för att vi är hårda mot varandra i soffan eller talarstolen så får vi inte gå på personen utan alltid är det politiken som ska vara i fokus.
        Så jag gillar debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt i kväll. Det var ett bra format och det blev ett större djup. De lyfte sig från procentsatser till att prata ideologin bakom siffrorna. Min förhoppning är att denna debatt var starten för en bra valrörelse med djupa politiska diskussioner som visar på de skillnader som finns mellan oss partier.

Sedan så att alla vet så vann ...... enligt mig

Media DN1, DN2, Aftonbladet, Expressen, SvD.
Andra om debatten eller detta ämne Kent och Johan W. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,