20100623

De blåe begriper inte systemet då de alltid varit emot!

Det finns hopp för Vimmerby och dess invånare. Hoppet heter en RödGrön regering.Ty de är de enda som kan och förstår hur systemet hänger ihop.


        Alla boende i Vimmerby vet att ekonomin är usel. Dels är det en hembakad bakläxa som gjort att vi inte når några bra resultat gällande ekonomin. Men en del är också att vi har en regering som skjuter över kostnader på kommunerna genom de försämringar i de välfärdsförsäkringar som vi har. De har gjort att socialbidragen ökar. Som det nu ser ut så blir det stora ökningar det första halvåret i Vimmerby.

       Dagens sittande regering begriper inte sambandet mellan försämringar i våra välfärdsförsäkringar och det som sker i kommunerna. Det är inte så konstigt då de blåe partierna över historien varit emot denna uppbyggnad av den socialdemokratiska modell. Denna modell som stått som exempel för omvärlden. Att de inte begriper eller förstår hur denna modell håller ihop från botten till toppen.

      Så det tal om att värna modellen håller inte det är åter en läpparnas bekännelse. Det är de RödGröna med socialdemokraterna i spetsen som byggt modellen. Vi kan den, vi vet var man trycker för att få effekter på ekonomi och sysselsättning. Vi vet hur man kombinerar en trygghet med utveckling.

       Sedan må de talas om den bästa ekonomin i Europa men vi toppar också när det gäller arbetslösheten bland unga och en arbetslöshet på tio procent kan man ALDRIG var nöjd med. 

      Idag ger vi svar på vad som kommer ske när vi äntrar skutan. Vi kommer ge Vimmerby förutsättningar att ge vår unga en bra start. Vi ger Vimmerby förutsättningar att ge våra äldre en bra ålderdom. Ty för att det ska gå bra för Vimmerby behöver det gå bra för Vimmerbyborna. Samma löfte som vi ger ger våra partikamrater i Stockholm Vi ska ge våra välfärdsarbetare en bra anställning med heltid som målet.

Media: Ex, Ex2, SvD, SvD2, SvD3, DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,