20100629

En saga i Vimmerby blir inte verklighet bara för man tror

Sitter i, som herr Antonsson uttrycker det, i Pippi Långstrump-land och förundras över den styrande borgerligheten.

      Åter från soldränkta klippor är jag åter i inne i djupa Småland där Astrid Lindgren tog fart med sina sagor. Och visst är det sagor som skrivs även idag. Ty den skrivna politiken från de borgerliga i Vimmerby är inget annat än en saga. det håller liksom inte ihop med den verklighet som Vimmerbyborna ser omkring sig. Det ska sparas det ska gnetas. Skatter ska sänkas och verksamheter ska slimmas. Ty i sagans värld ska det bli balans i ekonomin.
Och ingen kan väll ogilla en saga med lyckligt slut. Men så var det åter en saga och inte verkligheten. Och med sagor må man vinna nobelpris men inte kommunalval. Det ska vara om man lyckas lura väljarna att sagan blir sann bara man ky... nä kryssar rätt kandidat.

      Men väljarna är klokare än så ty de kan med klokskap skilja på dikt och verklighet. Den som vinner väljarnas gunst är den som kan på det tydligaste sättet visa verkligheten och vilka val som där finns. Den blåe vägen eller den RödGröna vägen.

      Fler sagoskribenter från Vimmerby är Glennfalk och Eva Svensson. Ty med beslut som driver kostnader uppåt i flera år framåt så kan de inte annat än vad de säger kallas sagoskribenter eller drömmare. För de är med eller till och med förtroendevalda i partier och nämnder som står bakom dessa beslut. 

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,