20100610

En synvilla är ingen ursäkt även om det stöds av en forskare

Hur kan man säga att när vi gått från en av Europas lägsta ungdomsarbetslöshet till den en av de högsta att det inte är ett problem? Vad är det för en expert?

       De må vara så att arbetslösheten bland unga ska vara lite hög med tanke på vad som räknas in men det ursäktar inte att vi ska tillhöra de sämsta i Europa. Det gör att det inte finns några ursäkter för de uttalande som jag läser i Aftonbladet från Anders Forslund, på institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering i Uppsala. Men kan jag hävda att en forskare har fel? Ja på denna punkt genom att han inte ser till vad som sker bland de unga. Och att vi tappat till en av de sämsta i klassen.
       Ser att SvD är precis som mig oroliga över varför vi har en högre arbetslöshet bland unga än övriga EU. Men sedan tar vår enighet slut för förslagen är det gamla vanliga skrota LAS. Mantrat upphör aldrig att förvåna. Att man sedan som DN försöka ställa sig bakom regeringen och med en dåres envishet försvara en arbetslöshet på närmare tio procent är bara idiotiskt.
       Men det allvarliga i det hela är att vi nte kan hitta en gemensam statistik sm vi kan vara enses kring så att vi alla pratar äpplen och äpplen och inte gör denna fruktsallad som bara blir kletig och inte alls aptitlig. Nu fortsätter vi vänta SCB stora undersökning om vilket parti som ligger bäst till

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,