20100609

Utanförskap för vem?

Kan inte låta bli att fundera över medias hantering över ordet utanförskap som mer eller mindre uppfanns av moderaterna inför förra valet och nu blivit ett begrepp som media slänger sig med. Men vad står det för?
   
       Ulrika Falk gör en bra genomgång kring begreppet som jag tycker är läsvärt. Det tar sin upptakt i hur SVT meddelar att utanförskapet har minskat. Men om vi tar och granskar vad som ligger bakom så kan vi se att det är lite äpplen och päron i korgen. Som Ulrika påpekar så ökar socialbidragen i nittio procent av landets kommuner men det är bara krisens fel och inte den förda politiken. Att sedan drastiska förändringar av sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen gjorts är inget som det talas om...
        Att som vi kan läsa i Aftonbladet tvinga sjuka att bli friska ger möjligen lite bättre statistik men hos mig inga pluspoäng.

Andra som har kommenterat detta är Johan U och Claes K och Alliansfritt Sverige har tidigare noterat dessa skillnader. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,