Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100617

Idag så tas beslutet som ingen gillar i Centern.

Idag så tar den blåe majoriteten i riksdagen det där beslutet som vi hade hoppats slippa. Beslutet gör att vi inte tar ett steg från kärnkraften utan ett mot.

         Motståndet mot Kärnkraften har varit ett av Centerpartiets starka signum. Men idag kommet det att upphöra och Centern ställer sig till de som backar in i framtiden och inte ser möjligheterna. Det är lite över en dåres försvarstal när ledande centerpartister försöker förklara partiets ställningstagande. Att med dagens beslut så får man bygga men det kommet inte byggas.
         Sedan kan vi inte backa för att om vi nu ska ha kärnkraften som energikälla i framtiden så blir det oundvikligt med uranbrytning i Sverige. Allt annnat vore befängt. Men vem vill göra detta farliga skitiga arbete? Om det funnits de som ville varför är det inte redan igång med en brytning.
         Nä dagens beslut är inget annat en att backa in i framtiden enligt mig. Det som också är så olyckligt är att man lämnar principen att göra upp över blockgränerna i prinicipiellt viktiga frågor som energi och försvar. Nu kommer industrin få leva ed osäkerhet om vad som ska gälla om vi ställer in besluten på fyraårs cykler.

Media: DN, DN2, SvD, Ab, SR/Ekot.
Johan U och Johan W skriver. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus