20100601

Jobbpolitiken en illusion likt monnwalk

Idag kommunstyrelse i mitt Vimmerby så jag ger er liute lästips så ni kan stilla törsten tills jag hinner fatta tangentbordet igen.

      Vi börjar med Martin Moberg som ger en bild av varför vi vinner valet i september. Han har dessutom den goda smaken att lägga in ett klipp med den tvålfagre undertecknad och Claes från andra sidan.
       Mycket handlar så klart om jobben och det leder mig in på mitt andra lästips som kommer från den gode vännen Johan Westerholm. Han sätter orden på regeringens politik på ett förträffligt sätt med
Regeringen Reinfeldts politik går egentligen ut på att prata i en riktning och röra sig i motsatt, detta är inte något nytt. Det kallas i PR-sammanhang för triangulering, att lägga sig så nära motståndarens argumentation som möjligt. Men vad vi ser är hur regeringen Reinfeldt nu lyckas föra det till en illusorisk konst. Det är inte statistiken som är illusorisk vilket statsministern hävdar, det är den förda politiken. Den liknar mer dansen ”Moonwalk” som Michael Jackson fulländade. Kroppen ser ut att röra sig i en riktning men den fysiska förflyttningen och effekten är den motsatta.

Regeringen Reinfeldts arbetsmarknadspolitiska prestationer kan därmed helt enkelt kallas för Moonwalk-politik. Den ser ut att röra sig i en riktning, men när mandatperioden nu närmar sig sitt slut och skall utvärderas är facit, utan illusoriska trick, det rakt motsatta.
Vidare kan vi idag på morgonen läsa att tre-fyra svenskar är på väg hem efter det illdåd mot civila som Israel utfört. Fortfarande är det mycket som är oklart och fortfarande så finns det svenskar i förvar i troligen Israel som vi inte vet något om. Det är oförsvarbart och nu måste världen fördöma det som hänt.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,