20100622

Kamouflage och Herr Bildt del 10, Försvarsadvokaterna

Och vad säger dagens tidingar om  Carl Bildt? Ja bilden är som förväntat

      Medan den blåa hejarklacken är lite tyst och något svag i sina åsikter så ser Aftonbladet det skrämmande att vi faktiskt har en utrikesminister som finns md i en förundersökning till folkrättsbrott. Ett brott som har livstid i straffskalan. Från regeringsbloggarna är det tyst  och de som uttalar sig är av samma åsikt sitt stil i båten det har väll inte hänt nått. Detta försvar över sin minister är beundransvärt men frågan är om det är bra?


 Det mest anmärkningsvärda i denna fråga är hur nonchalant Carl Bildt själv är. "Ta det lugnt grabbar" är kommentarer som kommer från honom. Antingen så är det ett uttalande som kommer för att det under utan finns en oro för vad som sket och för vad kan ske om det nu visar sig att kammaråklagaren finner det möjligt att gå vidare till åtal. Men oavsett så är det av vikt att Carl Bildt tar ett kliv åt sidan. Och inte för hans eget ego utan för att riket inte mår bra av att ha en minister som finns med i en förundersökning om folkrättsbrott.

     Sedan är det som alla säger att bara för att man är med i en förundersökning så är man inte dömd och så är alldeles rätt även denna gång men det handlar om vilka signaler som skickas från regeringen ut i omvärlden och hur trovärdig vi är när vi ska uttala oss om folkrättsbrott i andra delar av världen. Sveriges röst i världen har med detta blivit svagare. Om Statsministerna vill att vi åter ska höras så är det dags att han tar Carl Bildt åt sidan under den tid som förundersökningen fortgår.

Media: Ab, Ab2, Svd, Ex, Ex2.
Bloggat: Thomas och Klamberg och Peter S skriver från sitt blåe perspektiv
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,