20100622

Hoppet tändes igår men idag så släcktes lågan igen.

Kan inte riktigt släppa det internationella spåret som varit ledande de senaste dagarna på denna sida. Jag fastnar för den fromma förhoppning jag hade igår om att Israel faktist ville nått.


        Men idag så ser vi att vi åter är tillbaka på ruta ett eller åtminstone närmare än målet som vi vill att de ska till. Det är två saker som gör att det hopp som tändes snabbt inte blir så mycket värt. Dels har vi rivningen av palestinska hem för att få plats med ett shoppingcentra. Och det andra är att Israel anser att  FN ska lägga ner sin undersökning angående Ship to Gaza.


        Om Israel ska få förtroende på den internationella arenan så är det inga bra lösningar att riva palestinska boende för att bygga shoppingcentra. Det ger inga pluspoäng varken bland vanliga dödliga som mig eller den diplomatiska kåren. Vidare så är ett tips från kanten att ta hjälp av FN om ni vill få omvärldens sympatier och förståelse. Nu är bilden bara att ni har nått att dölja och det är vad jag tror med den politik som ni visar utåt.

Media: Ab, AB2, DN, DN2.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,