20100614

Kamouflage och Herr Bildt, del 4, nu i vida världen

För dag så stiger förvåningen bara mer.  Frågan är så bra som den som Anna Vikström skriver om på sin blogg.

       Att vi vet att Carl Bildt är en vaken person som gillar att synas och uttala sig i allehanda frågor vet vi men när det kommer till honom själv och hans egen verksamhet blir det tystare.
"En grundfråga som många ställt sig i det nu aktuella fallet Sudan, kvarstår: Vad beror det på att Carl Bildt, just i fråga om Lundin, plötsligt ingenting tycks ana, ingenting tycks se och så väldigt lite förstå?"
        Nu är det inte bara jag som vill ha svar på frågorna kring Lundin Oils och Carl Bildts intressen i Sudan utan även internationell media har börjat skriva i frågan.Indiatimes, The Guardian, The Daily star, All Africa, The Swedishwire, IPS news, MSN News, AfricaFiles, Radio Netherlands Worldwide. Men in den Svenska mediacirkusen är det tyst ty här råder den mer än oro om Svanberg ska få sitta kvar. Ska dock säga att det finns media som lyft frågan och då bland annat Aftonbladet och Dagens arena
      Vidare så skriver Katrine Kielos bra i Aftonbladet
I ett land där politiker avgår på grund av svart barnpassning och fusk med mjölkchoklad är det märkligt att Carl Bildts förtroende kan vara så orubbat.
     Så vad mer ska behöva hända innan vi får svaren? Ska jag behöva skicka en chokladbit till UD för att det ska bli mer uppmärksamhet i Svensk media?

Andra på detta är Alliansfritt Sverige och Johan U och Johan W och Martin Moberg och Peter J och Ulrika Falk som alla ser vad som sker utan att Bildt ser det. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,