20100614

Kamouflage och Herr Bildt del 5, goes movie

För er som vill ha lite mer kunskap om vad som händer i Sudan och Lundin oil. Har inte Bildt sett detta så kan det vara bättre än en partsinlaga som bakgrund.

       Det är ingen angenäm bild som växer fram och den förstärker bara den bild som vi på olika sätt de senaste dagarna försökt få fram. Se dessa filme och så blir bilden tydligare om vad det handlar om.
http://www.journeyman.tv/?lid=60639#60632
http://www.youtube.com/watch?v=zHiXq8ZombU
På deras Youtube sida kan man läsa
"As Lundin Oil are accused of catalysing war crimes in Sudan between 1997 and 2003, we offer three powerful, investigative reports from that time - crucial background for coverage of this complex case."
      Så blir ni nog lika intresserade som jag av att frågan får ett svar och att vi verkligen får reda på vilken roll dåvarande styrelserepresentanten Carl Bildt gjorde och vad han tyckte. För sedan tidigare var han ett aktat namn i det internationella fredsarbetet. Hans arbete på Balkan ska inte glömmas men smutsas snabbt ner om vi inte får svar.
      Även amerikanska bloggar har funnit denna fråga och ser vårt eget Halliburton där den förra vicepresidenten Dick Cheney var vd.

Roger Jönsson och Johan U och Westerholm och AMERICAblog skriver om detta också. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,