20100608

Vem är mest ense eller inte?

När ska Expressen vakna är dagens fråga. Läser ledaren och undrar vilken sten som de sitter och trycker under. Frågan kan även ställas till SvD.

       Visst är Expressen en av de blå valarbetarna men att sjunka till dagens nivå är tungt med tanke på vad som finns i den egna korgen. Vill minnas att alliansen har en hoper med arbetsgrupper som inte levererat något. Att vårpropositionen var så tunn att det var lätt att missa den. De RödGröna har under våren presenterat överenskommelse på överenskommelse. Det spetsat med ett antal motioner och den gemensamma vårmotionen.
     Det vore klädsamt med det i bagaget med lite ödmjukhet från Expressen om de ska bli trovärdiga. Som avslutning så ska också påpekas att vi är tre partier som har ett samarbete. Vi är inte ett parti med tre avdelningar. Vad tycker Expressen om det bra samarbetet mellan Centern och Moderaterna gällande arbetsrätten? Visst är de samkörda...
     Ser att SvD och Sanna Rayman är inne på ämnet och en diskussion kring om att vi socialdemokrater tagit makten. Det verkar finnas en glömska att Svenska folket val efter val röstat fram socialdemokraterna som landet största parti. Det finns en underton av att det är manipulerat som jag inte gillar. Visst kan det vara bra med byte men det samtalet förs alldrig i de kommuner som styrts av allianspartierna sedan 70-talet. Där är det väljarna som avgör. Det klingar falskt och skär lite i öronen med den entoniga orkester.

Vill ge ett lästips som står sig bättre än ovan nämnda ledare. Alliansfritt Sverige ger en bild av språkbruket. Även Martin har läst. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,