Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100706

Folkpartiet- Äldre?

Tre bra förslag men så lite pengar att det inte blir verklighet. Ja så kan man sortera de som Folkpartiet presenterar idag.

  • Parbogaranti- Jättebra som jag ställer upp på
  • Ut och gå garanti- Jättebra som jag ställer upp på
  • Välja mat garanti- Jättebra som jag ställer upp på.
      Men sedan så ska det finansieras och där sprack det för folkpartiet. Jo, nu menar ni att de skickar med en miljard. Omräknat till Vimmerby blir det ca 2 miljoner om man använder den vanliga fördelningsnyckeln när statsbidrag fördelas. Kan tyckas vara en del i Vimmerby. Men det räcker inte för att genomföra den vackra visionen. Ty genom att omsorgsnämnden redan har underskott som vida ligger över denna summa så blir det en bit mot budget i balans än nya drömmar.


       Vi får inte heller glömma att vid årsskiftet försvinner en hög med statsbidrag som är större än dessa nya som Folkpartiet lovar idag. Denna miljard kan vara bra om det läggs på de 12 miljarder som de RödGröna har givit som löfte. Då komme det finnas en möjlighet till att genomföra dessa tre bra löften.


       Lägg märke till att jag är för själva grundförslaget men att det spricker när det ska bli verklighet. Ty drömma går ju, men att göra drömmen till verklighet blir svårt för Folkpartiet. Men ett steg åt rätt riktning och kan man nu bara lämna kärnvapen och Nato därhän så blir det kanske något att bra. Och visst är det bättre med en miljard till kommuner än att bränna hundratusen...

Media: Ab, Ex, Ex2, DN, SvD, SvD2, SvD3, Ex2, Ab2, GP.
Bloggat: Tokmoderaten och Krassman från varsin ringhörna
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus