20100701

Regeringen har givit oss ett otryggare Sverige

Idag så presenterar LO en rapport kring de regelförändringar som den sittande Alliansregeringen gjort. Det visar att Sverige blivit kallare och otryggare.

     Hela 85 procent upplever
att man känner en ökad otrygghet i samband med de regelförändringar som regeringen gjort. Här handlar det om en skillnad i människosyn. Antingen att hungriga vargar jagar bättre, eller trygga människor törs.

      Ett annat skäl som vi tar till oss är som framkommer är att det finns en direkt koppling till vilka arbeten man har och hur ens arbetssituation ser ut. Med andra ord så finns det ett tydligt klassperspektiv på frågan .
– Ett skäl till att LOs medlemmar är mer negativa till de nya reglerna i sjukförsäkringen kan vara att de ofta arbetar i yrken där risken för skador och sjukdomar är större, säger LOs vice ordförande Ulla Lindqvist.
     Så denna rapport gör inget annat än att bekräfta den bils som många av oss redan varslat om. En politik som slår mot de som står på den svagaste kanten i samhället. En politik som gör ont för den som inte får vara med.

Bloggat: Ulrika Falk och Veronica Palm och Kalla Sverige skriver om dessa frågor.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,