20100701

Bli förtalsjägare inom ditt parti

Blir så less att vi åter ska få en partipolitiskt aktiv som inte kan hålla fingrarna borta från personangrepp a det fulare. Denna gång med partibok i Moderaterna.

     Vi är många bloggare som vill ha en ren valrörelse som bygger på politiken och inte en massa skit och dynga. Tyvärr så värkar inte det delas av alla medlemmar i våra partier. Just nu är det en moderat som inte klarar av pressen att hålla skiten i från sig och det är bara att beklaga. Min förhoppning är att partiledningen sätter ner foten på ett mycket (övertydligt) sätt för att markera att det inte är ok. Hade det varit i mitt parti hade jag krävt detsamma av min partiledning.

     Tyvärr så är det från mina kamrater i det blåa lägret lite översläppande av det som hänt och en förminskning. Det som gör det allvarligt är att signalen är: Det var inte så bra men lite roligt i alla... Icke en ok signal om vi menar allvar med att få en ren valrörelse. Ja visst har vi inte alltid hanterat våra problem korrekt men det är ingen ursäkt utan bara sandlåda.

     För visst finns det risker att den kan bli riktigt skitig med tanke på hur jämnt det verkar vara mellan blocken och varje röst kan bli avgörande. Då känns alla medel frestande och visst sitter man själv i greppet och får hålla fingrarna i styr. Vi måste nu ta lärdom av gamla fel och brister på detta område och gemensamt tydligt markera mot alla de som ens tänker tanken oavsett vilket lägger vederbörande hör hemma i. För saken är större än en valvinst det handlar om förtroendet för politiken och i slutändan demokratin.

Media:SvD, DN, Expr, Ex2, AB
Bloggat: Tokmoderaten och Mary och Ankersjö och Kent och Claes och Johan W och Peter A och Aurora skriver med olika ingångar om detta.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,