20100718

Söndagskrönika om gröna fingrar, Anna och trafik

Söndag och jag tjuvstartar en dag innan. Sverige är varmt och sommaren i sitt esse. Det finns ett antal funderingar som grumsar omkring i mitt huvud. Ska försöka få ner några av dem i denna krönika.

      När man nu varit iväg ett par dagar så slår det mig hur det växer. Ni vet det där med att var hemmablind blir så tydligt när man är borta ett par dagar. Det är därför extra roligt att komma hem och se hur prunkande ens trädgård är och en titt i växthuset får en att känna snålvattnet i mungipan. Det tänds ett litet hopp om gröna fingrar. Ska sanningen fram så är det nog hustrun som mest står för dem. Själv är det Rhododendron som är grejen. De är ganska självgående där i skuggan.

     Vidare till en helt annan tanke och det är vad som hänt med Anna. Är det ingen som tror på henne? Det verkar som om hela media Sverige glömt Anna. Var hon bara ett påhitt för att skjuta en minister i sank? Jag vet inte om Anna finns och om hon finns vilket hennes syfte var, men att hon så bara försvunnit och att alla verkar tro på den forna ministerns dementi. Vill minnas att det är många brottslingar som dementerar sina brott både till media och domstol utan att media låter bli att publicera. Jag är ingen journalist och kan inte alla dessa pressetiska reglerna men någonstans känns det lite märkligt vilken vändning som denna fråga tagit.  Men är frågan om skulden nu utraderad? Beträffande själva brottet så är frågan preskriberat men rent "vill veta sanningen" är det inte preskriberat. För är det inte just då vi får veta vem som hade rätt och vem som hade fel, den forna ministern eller Anna?

     Så hur uppför du dig egentligen i trafiken? Vet du hur du kör nu när det är sommar? Ja ibland undrar jag om inte körkortet också tar semester. Om jag ska vara krass så verkar det som det bara är jag som klarar av att köra bil på sommaren. Alla andra är bara i vägen för mig. Det är inte konstigt att det händer en massa olyckor då ni har ovettet att använda er bil till att finnas på våra vägar. Det måste nu till en skärpning från er sida. Själv är jag en ängel bakom ratten och gör inga fel. Skulle det ändå bli fel så är det beroende av er som kör som kratter och tvingar mig att göra fel.

     Som avslutning så tar jag upp utmaningen från Kent om Vårt Sverige.
I mitt Sverige så finns det plats för alla och det vi har en acceptans för våra olikheter och ser att det är just tack vare dem som vårt samhälle växer och frodas. Att vi ser andra kulturer som möjligheter och med spänning tar dem till oss. Vi ska självklart bära med oss det unika i våran kultur utan att vi sätter oss på andra. Detta gör att Sverigedemokraterna eller andra främlingsfientliga partier inte har plats i våra folkvalda församlingar då de kommer driva Sverige ner i ett mörkt håll utan syre. De  kommer med andra ord att kväva den utveckling som drivit Sverige till att bli den nation som vi är idag. Vill ni läsa mer så kolla denna sida sverigedemokraterna.de. Där finns mer kött på benen.

    Nä nu ska jag ta mig från solstolen i skuggan och ge mig i kast med lite trädgårdspussel i väntan på middag. Stekt salt sill med löksås.

Media: DN.
Bloggat: Johan W och Kent P skriver.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,