20100719

Måndag, Mona och Vänster

Måndagsmorgon och jag gluttar igenom tidningarna på nätet och ser att det är en dominans av Mona Sahlin och Socialdemokratin. Kan vara mina färgade ögon men kan också vara en signal.

      Valet närmar sig och det med den sedvanliga nyhetstorkan på sommaren gör att politiken får ett stort utrymme i våra tidningar. Som den politiker nörd jag är så gillar jag läget och slukar det mesta som skrivs.

       Ja jag gillat inte allt men noterar i alla fall att de må blåsa höger men mina vindar jag känner är från vänster. Det handlar om en undersökning som gjorts av Sifo på beställning av SVT. Jag ställer mig frågande till undersökningne med att man bara på en skala ska sortera ns ig från 1 till 10 och sedan drar man slutsatsen om folket är höger eller vänster. Men om man vänder på denna undersökning och ställer frågor kring värderingar och sakpolitik. Vilket svar får vi då? Ja inte tror jag det blir höger. Den tydligaste signalen för det är att Moderaterna kraftigt går åt vänster i sin retorik. Att krama facket, välfärden och i viss mån skatten.

        Vidare fortgår skriverierna kring Mona Sahlin och nu är det från jeansbrud till kjoltant. Vill ni veta min åsikt så skiter jag i vilket ty jag vet att hon företräder en bra politik oavsett om hon går klädd i kjol eller jeans. Men oavsett så är det viktigaste att hon klär sig så att hon själv känner att det är hon och ingen annan.

       Måste sedan notera att Mona Sahlin tillsammans med Ingvar Carlsson skriver om de orättvisor som den sittande regeringen har levererat dag efter dag sedan valsegern 2006. Det var med en tydlighet om mer till alla som de gick till val. Kontentan var mer till de rika och lite till övriga om du inte var sjuk eller saknade arbete för då var det du som betalade kalaset.

Media: SvD Brännpunkt, Ex, Ab, SVT.
Bloggat. Andersson och Vikström och Persson skriver på var sitt håll om ovan.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,