20100721

Torgmöte på nätet. Inget märkvärdigt.

Så i denna sommartorka förs det en diskussionkring sociala medier och valet. Vill minas att den brukar dyka upp med jämna mellanrum. Allt från en framgång till en fara. Enligt en del är valet kring sociala medier redan förlorat, innan det varit.

     Men frågan är enkel för mig. Det är inte mer komplicerat än att det är ett ytterligare forum för att nå ut med sitt budskap och samtidigt föra ett samtal med de som finns där. Som ett digitalt torgmöte med ett antal lyssnare och en del som väljer att ställa frågor när micken kommer fram. Skillnaden är inte större, bara mediet. Det som gör det så bra är att det ger åhöraren möjlighet att läsa mina synpunkter på ett tillfälle som passar henne/honom och inte bara mig och ge mig en fråga eller kommentar.

     Men kommer det inte att göra så att jag sitter framför datorn istället för att spring gatlopp i jakten på en möjlig väljare att? Nä, inte när det gäller mig för den fysiska kontakten är oöverträffad som kommunikation. Utan nätet är en möjlighet att nå de som inte blir nedsprungna av mig på gator och torg eller i någon trappuppgång nära dig.

     Sedan är det en möjlighet för att få väljarna till torget när vi ska tala där. Det blir då en kanal att visa var vi kan träffas fysiskt.  Så användes nätet bland annat i USA under den senaste Presidentvalskampanjen och aldrig har så mycket männiksor varit aktiva i det valet.

      Att det finns olika nivåer inom sociala medier är det ingen tvekan till men jag kan ibland tycka att det blir lite mycket hokus pokus över det hela. För när det gäller den politiska delen, den som jag anser mig ha lite koll på, så är det bara bra om fler ger sig in och inte skräms av en massa måsten. Visst krävs det en viss teknik för att nå läsare ungefär som mick är bra på ett torgmöte. Men oavsett dina tekniska kunskaper så kommer ingen läsa/lyssna om du inte är roande eller på annat sätt lockar till intresse. 
 

     Som avslutning så är det även en stor möjlighet för mig som politker att tala till punkt. Att få berätta min historia. Men det är så att sociala medier blir det man gör dem till. Antingen en megafon eller ett givande samtal där vi bryter idéer med varandra. Ska själv bli bättre på det sista men det kräver också lite av dem som vill deltaga i samtalet.

Media: Ex, SvD.
Bloggar: Peter A och Mary och JMW och Kent och Kent 2 idag är jag snäll så det blir två länkar från mig.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,