Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100703

Välfärden och jobben om RödGröna får bestämma.

Idag så här dagen innan Almedalen kör igång så kommer det första men inte sista löftet från de RödGröna. Det är en satsning på välfärden som kommer ge trygghet och arbete.


        Vad Alliansen än presenterar till välfärden så toppar vi med 12 miljarder som vi redan finansierat i den budgetmotion som presenterades i våras. Så här visar vi skillnaden mellan blocken. Den politik som nu ligger fast innebär att välfärden tappar en massa resurser vid årsskiftet. Det kommer leda till att vi får en sämre kvalité och arbetslösheten ökar ute i hårt drabbade kommuner.

       Vidare så är det ett tydligt besked att de pengar som alliansen kommer använda till att sänka skatten för de rika kommer vi använda för jobben och klimatet.

      Det är bra förslag som kommer sätta press på Alliansen och då särskilt Moderaterna att presentera en politik. för hittills så vet vi inget om vad de vill med jobben, välfärden och klimatet. Det enda vi vet är mantrat, sänk skatten.

Läs hela förslaget här.
Media: Ab, SvD, DN, Ex. Ex2.
Bloggat: Peter A och Martin M skriver om detta.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus