20100830

11 000 är mindre än 25 000

Ikväll är det allmänpolitiks debatt i Vimmerby kommunfullmäktige och tror det kommer påhopp från Centern angående "alla" de påstådda jobben genom RUT. Men 11 000 är mindre än 25 000


        En fråga som då blir viktig att relatera till. Om vi nu tror på siffrorna som Almega trummar ut. Att det blivit 11 000 "nya" jobb (tveksamt som om ingen städade innan RUT) och med den nya reformambitionen om sänkt moms skulle inbringa 8000 nya arbetstillfällen är det fortfarande ett differens för den fyra borgerliga partierna med 6000 förlorande arbetstillfällen. Anledningen är att vi vet att det försvunnit 25 000 människor inom vård, skola och omsorg.

       Det är ingen arbetslinje utan ett medvetet styrande från generell välfärd till privata marknadslösningar. En ideologisk omfördelning. Vi säger nej till det och hade sett att de 25 000 människorna var kvar och kunde hjälpa våra barn i skolan, se till att våra gamla fick lite mer tid.

      Vimmerby är en kommun med stora ekonomiska bekymmer som kommer behöva en RödGrön regering för att klara sin ekonomi utan att man fullständigt ska rasera skolan och omsorgen. Vi kommer idag få se krumbuktande angående vad som är en ekonomi i fritt fall. Vi kommer höra att kommunen får en bättre ekonomi med mer privat. Jag har skrivit om hur bra det blir inom hemtjänsten ett plus på 269 procent.


     Kommer återkomma med hur debatten artade sig och om det fanns något överraskande.

Marika har skrivit om myten om RUT
Media: SvD.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,