20100801

De RödGröna tar täten inom sjukvården

Sjukvården kommer bli en viktig fråga i valet. Det visar sig nu. Och vi kommer få se två tydliga alternativ som står emot varandra när det gäller vården av våra medborgare.

       DN försöker idag ge cred till blåa landsting för deras insatser med kortade av köer. Men vi har en verklighet som inte ser så ljus ut i alla fall om vi tar vår kära huvudstaden. Om DN inte var så färgblind skulle de rikta ögonen mot det RödGröna landstinget i Kalmar län som arbetar effektivt med tillgängligheten. De kötider som är upsatta centralt och som följs av andra landsting har vi övergivit för att ta de första stegen mot en köfri sjukvård. Som ett första steg är det 90 dagar frånkontakt till behandling på specialistvården. Vi har också spetsat när det gäller akuten och redan beslutat om tre timmar från dörr till dörr. Kristdemoraterna går till val på 4 timmar till behandling på akuten. Åter så är de frånsprugna från det RödGröna landstinget i Kalmar län.

         Vi visar att det går utan att man måste släppa in hejdlöst med privata alternativ.Vi visar att det går utan att ha gräddfiler med försäkringspatienter.  Vi gör det tillsammans med våra medarbetare.


        Som avslutning kan jag också tycka att läkarna måste har mer patienttid men idag har jag inte svaret på hur vi går tillväga.

Media: DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,