Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100801

Allt löser sig med privat. Inte med ägarsatyrning...

Det är så märkligt att den Svenska staten inte kan äga och styra företag om man ska tro Centern. Nu är det misslyckandet kring Vattenfall som ska leda till privatisering.

      Genom Johan W och Annika H så kommer jag dagens nyhet på spåren att Centern med MAud Olofsson i spetsen vill sälja ut delar av vattenfall. Orsaken är enligt Centern att få loss kapital till ett nytt riskkapitalbolag.

      Genom att sälja ut delar av Vattenfall finns det en tro att det blir en bättre möjligheter till styrning. Det är inget annat än att försöka släta över sitt eget misslyckande gällande bolaget. För Centerledningen.

        För som naturskyddsföreningen konstaterar blir det inga pallplatser för denna regering gällande miljöfrågorna.

       Som avslutning blir den mer ett konstaterande. Där Alliansen inte finner att det ska vara statligt ägande köper andra stater aktierna... Inte den privata marknaden. Allt är tydligt ideologiskt och inget annat. Samt står resten av regeringen bakom eller är de splittrande i frågan?

Media: DN, DN2, SvD, Ex, Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetskanalen.
Bloggat: Röda Berget och Ankersjö och Emil skriver om detta ur olika perspektiv.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus