20100822

Frukt är nyttigt.

Läser min namne i söder och får fruktfeeling. Det är så tydligt och hänger så ihop.

    Peter skriver
När man äter en persika händer det att man tuggar på kärnan, vilken smakar ganska bittert, det gottiga på en persika är fruktköttet och skalet håller som bekant ihop hela paketet.
För att persikan ska vara en persika krävs kärna, fruktkött och skal, alla tre delarna är lika nödvändiga. Kärnan är helt nödvändig för att vi ska kunna odla nya persikor, men det räcker inte med en kärna för att vi ska ha en persika.
      Men jag vill koppla på en del till. För att detta ska ske så måste vi också ha trädet som persikan växer på. Ett träd växer inte utan en bra växtgrund och välfärdens växtgrund är en tydlig ideologi. Vi har den växtnäringen då vi är modern till det hela. Vi vet att GMO inte funkar här. Man får inte fram den där äkta smaken som vi vet att medborgarna vill ha.

        Vi har lösningarna för framtiden för vi tror på idéen om ett välfärdssamhälle. Vi pratar inte bara om det utan brinner för det. Det gör att vi är det naturliga valet om vi ska bygga vidare på den Svenska/socialdemokratiska modellen. Som Mona Sahlin ska på valupptakten  i Stockholm:
– Jag vill inte ha något skatteparadis. Jag vill se ett välfärdsparadis för alla.
      I slutändan så kommer vi se att väljarna vill ha en fortsättning på det samhälle som socialdemokratin startade bygga. Bo Rothstein sa i Godmorgon Världen på P1 att Socialdemokratin vunnit i Europa men att socialdemokraterna förlorat. En av anledningarna var enligt honom att vi är för blyga med att visa att det är vi som byggt landet och Europa.

       Idag så bygger vi vidare på förskolan. En viktig del av vår frukt. För med trygga barn så blir samhället också tryggt att leva i. (Ladda hem rapporten i PDF-format)

Media: DN, DN2, SvD, SvD2, Ab, Ab2, Ex.
Bloggat: Annika H och Anna V och Roger och Peter A skriver på likande ämnen
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,