20100822

Regeringens varselsamordnare är varslade....

Noterar att de varselsamordnare som regeringen utsåg har blivit varslade. Faran över eller vad säger ni arbetslösa?

        Vi kan nu läsa att de av regeringens utsedda har blivit varslade då man från regeringen anser att faran är över...
Mot bakgrund av den rådande utvecklingen med en tydligare återhämtning i ekonomin, en kraftig minskning av varsel med minskad arbetslöshet och en sysselsättningsuppgång, gör regeringen bedömningen att de åtgärder som fortsatt krävs i första hand bör hanteras inom ramen för det regionala tillväxtarbetet. Med anledning av detta har regeringen idag beslutat om entledigande av uppdrag som regionala samordnare med anledning av varsel.
     Åter så förstärks bilden att av att regeringen går i Göran Persson fotspår och tror att sysselsättningen löser sig av sig själv. Mats Johansson samordnare i Blekinge säger
– De avvecklar oss i ett läge där vi istället borde ha fått ordentligt med resurser så att vi hade klarat av uppgiften att bekämpa arbetslösheten. Jag trodde att det fanns en större vilja från regeringen men de tar inte vårt arbete på allvar, säger Mats Johansson (S).

    Samtidigt så kan man fundera vad de gjort? I Kalmar län är bilden att de två borgerliga samordnarna var ute på en Eriksgata med vinkande utan att nått konkret har hänt. Vi ser att skillnaden mellan blocken på denna fråga är stor. Vi inte bara pratar och tror att man löser problemet med fortsatta skattesänkningar utan att det behövs en aktiv politik.

Media: SvD, SR, GP, Sydöstran.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,