Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100817

Gigantiska vinstkrav på vården....

Idag kan vi ta del av att det ska utgå en vinst på över 13 procent gällande det Nya Karolinska.  De privata entreprenörerna kräver detta. Med andra ord så kommer tretton procent av skattemedlen gå vidare till de privata riskkapitalisternas fickor.

     Socialdemokraterna genom Iljan Batjlan är starkt kritiskt till detta.      
Jag är skeptiskt till vinster i vården. Vi ser hur den privata marknadens jakt på ekonomiska vinster går ut över anställda och det blir en kortsiktighet. Det är en utveckling som jag vänder mig emot. Vi har idag behov av mer resurser inom vård skola omsorg och då skicka resurser till skatteparadis känns för mig främmande.

Media: DI.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

blog comments powered by Disqus