20100806

Kolet består

Det regeringen och de borgerliga ledarsidorna inte verkar förstå är att kolet består men med ny ägare.

        Det bästa vore om Vattenfall kunde använda sitt ägande och inflytande till att avveckla kolkraften till förmån för mer miljömässiga alternativ.  Att nu sälja skiten till en annan som fortsätter ger inte regeringen gröna fingrar. För att Alliansen med Centern i spetsen ska kunna vara gröna och göra intryck internationellt så vore det att finna alternativ till kolkraften istället för utförsäljning.

       De var kanske inte det bästa som Vattenfall kunde göra när de köpte kolkraft men med dåliga ägardirektiv som styrde så såg man en möjlighet och tog den. Då den sittande och även den förra regeringen till viss mån bara såg till vinsten. Men försitt inte den chans som nu finns att göra något bra.

     Sedan är det intressant att läsa DN och se vilken oro de känner och mellan raderna så kan man läsa fram att det är som vanligt på en borgerlig ledarsida. Det offentliga är alltid dåliga ägare och det privata är så mycket bättre. Och som vanligt så håller inte det. Det enda som håller är vilka som styr och inte styr. Nuvarande regeringen har där en läxa att göra.Så mitt förslag är att de går hem på kammaren och pluggar så tar de RödGröna över.

Media: DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,