20100801

När Alliansen skjuter så står oppositionen stilla?

Ja då var det inte långt kvar innan vi kommer få ta del av va de vill de kommande åren. allt vi under en lång tid arbetar fram ska här klarläggas inom någon vecka. Jag är imponerad.

     Med hjälp av Alliansfritt Sverige kan vi ta del av Alliansens planer gällande sitt valmaninfest.
MANIFEST. I förra valet väntade alliansen in i det sista med att publicera sitt valmanifest, men i år har man gett tydligt besked: det fullständiga valmanifestet ska komma i början av augusti. Det är utan att man undrar hur det ska gå med den saken.

En titt på Alliansens hemsida visar att man har det lite kort om tid om man ska sätta ihop hela sin valplattform inom tio dagar - man ligger exempelvis rejält efter de Rödgröna som i dagsläget kan visa på tjugo uppgörelser på olika områden och 35 riksdagsmotioner. Alliansen har inga, förutsatt att man inte räknar med den rent valtaktiska publikationen
från i mars.
     Det är bra och hur långt har de då kommit i sitt gemensamma arbete vi läser vidare
I dagsläget har tre av arbetsgrupperna rapporterat in, enligt Alliansens hemsida. Det saknas alltså helt förslag på områdena:
  • Utbildning
  • Hälso- och sjukvård
  • Miljö och klimat
  • Entrepenörskap och hållbar tillväxt
  • Familjepolitik
  • Kultur och idrott
  • Utrikespolitik och försvar

     Jag ser med stor spänning fram emot detta och ser då också att vi får två jämförbara alternativ i valrörelsen. Två alternativ som bygger på faktiska planer och inte ett alternativ som bygger på önskemål och gissningar.

Media: SvD.
Bloggat: Johan U och Peter A och Annika H skriver alla kring detta.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,