20100801

Söndagskrönika om betygen


Kan dock göra en konstaterande att nu har politiken sakta börjat lämna sitt sommarlov och med kraft börjat ge sig ut på den stora jakten på betygen. 
       Det kommer gå åt många äpplen på katedern för att smöra till sig bra betyg från fröken Väljare. Självklart duger det inte bara med äpplen utan det behövs också resultat på de prov som ska göras. Allt från att räkna rätt gällande pension plus budgetunderskott lika med... Vidare följer rättstavning under temat "Mitt Sverige". Ett annat ämne som flera riskerar att kugga i är Historia. Det finns de som har svårt för den. Blandar lätt ihop åren och vilka som gjorde vad.

       Vidare är det sedan de känsliga ämnet Kemi. Här gäller det vilka som passar ihop och undvika de blandningar som leder till kraftfulla explosioner. Vidare när det gäller biologin så är det ett ämne som en del försöker smita ifrån men ska man klara examen så kommer man inte undan och jag erkänner att det finns lite obehagliga frågor för en del att svara på. Kvar i blocket är fysiken. Här gäller det att fina rätt trådar för att få det att gå upp ett ljus. fel tåtar och kortslutningen är nära. Risk för brända fingrar.

      Nästa pass blir det spännande ämnet geografi och det är inte helt enkelt så världskartan ritas om dagligen.Men ska man klara bra betyg här så gäller det att hänga med och inte köra fast hos en enskild kartleverantör. Från geografin har vi glidit över i samhälle och vad det nu innebär. för att klara ämnet behöver vi klara ut hur samhället fungerar för verklighetens folk.

       Gör vi bra ifrån oss i dessa ämnen så kommer vi inte behöva vara oroliga för hemkunskapen, då allt blir hemlagat från grunden och inte någon import av recept från USA. När det gäller idrotten så är det jätte kliv som gäller. för att kunna ta sig över de fallgropar som kan finnas på banan.

      Så var det examen den 19 september och med alla rätt belönas man med fortsatta studier under fyra år på högre ort. Förloraren får gå om i fyra år.

Mer krönikor eller likvärdigt finner ni här: Röda Berget och Mary och Johan W och Peter S skriver alla om allt möjligt denna söndag och Tokmoderaten som är stolt...
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,