20100804

Rätt medicin mot medicin?

Det är en katastrof för varje person som dör på grund av felmedicinering. Det ska inte behöva hända i ett välfärdsland som Sverige ano 2010, men det gör det.

      En av grunderna är att vi inte har koll på vad den enskilde stoppar i sig. Jag kopplar det till de arbete som pågår med en patient en journal. Men om jag varit inne på psyk och fått medicin mot ex depression vill jag att övriga världen ska veta det och tänker jag på det när jag hamnar på akuten eller går till min hälsocentral? Det är inte säkert.

     Sedan vad händer om som Peter Andersson skriver två piller krockar båda utskrivna av specialister? Vem backar? Som sjukvårdspolitiker vet jag att det finns en tröghet inom systemet som inte är tillfredsställande utan kan göra en galen. Men att då slänga in ännu ett datasystem är ingen lösning.Vi ska inte heller glömma det som jag skrev om för en tid sedan kring den personliga integriteten. Med flera program som jag ska finnas med i ökar risken för missbruk och misstag.

      Visst ska frågan lösas men komma och göra en i mitt fall icke politisk fråga till valfråga är bara löje. För vem är emot att vi får bukt med detta problem? Nä, att nu komma i elfte timmen och ta fram en lösning om vi vinner valet karaktär vinner inte i förtroende.

Media: SvD.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,