20100804

Ser alliansen de fattiga barnen? Eller löses det med vårdnadsbidrag?

Fattiga barn finns mitt ibland oss och det är för många obehagligt för det kräver att man gör något och man vet inte vad eller så gör man det enkelt. Blunda.


         I Vimmerby, Astrid Lindgrens stad, är barnfattigdomen hög. Vi ligger inte så smickrande i toppen på den undersökning som Rädda barnen gör och vi ser att trenden inte vänder utan tvärtom stiger. Alliansen med Centern, Moderaterna, Kristdemokraterna och folkpartiet styr Vimmerby och har så gjort sedan 70-talet.


       Socialdemokraterna har genom bland annat Annika Högberg drivit på i denna fråga och fick en studerande vid Linköpings universitet att titta på frågan. Det blev en kartläggning av var de fattiga barnen fanns och hur det såg ut. Bra nu var det bara att gå till handling och den väntar vi å fortfarande. Från den borgerliga sidan och den nämnd som ansvarar så väntar vi. Kan sägas att den styrs av Kristdemokraterna. Kan meddela att vi väntar fortfarande...


         Så ser vi idag att landstingsoppositionen ( de fyra alliansparterna...) nu ska värna om barnen och mina tankar går direkt till Vimmerby... Men det visar sig att de är de friska starka barnen med kärnfamiljer som finns i Kristdemokraternas värld för det är de som styr alliansens politik på detta område. för de fattiga barnen, för de glömda barnen och för de utan familj finns inget...

      Nä jag säger bara börja med att föra en politik som ser till att barnen inte behöver leva i fattigdom. Det som ni nu kommer med är bara en massa organisatoriska påfund istället för att göra något åt själva kärnfrågan när det gäller barn och unga. Det blir kosmetika som snabbt rinner av efter den 19 september.

       Som avslutning så kan du, Ola Lindholm rösta på mig för jag lovar att kämpa för de punkter som du lyfter upp. En du glömde som är så viktig är alla dessa "frivilliga" avgifter inom skolan.

Media: Ab, Barometern.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,