20100821

Sjukvården en vattendelare i Svensk politik

Sjukvården skiljer oss i politiken. Synen på sjukvården är en ideologisk vattendelare mellan blocken och kan inte överskuggas med vacker retorik.

         Det RödGröna landstinget i Kalmar län gör skillnad. Och det är politiken som avgör. Vi ska inte vara bäst utifrån de förutsättningar som vi har med Sveriges äldsta befolkning och ett uruselt skatteunderlag så är som humlan.Vi flyger i topp gällande Svensk sjukvård. Vi gör det för att vi har en tro på människan och att alla är lika värda. Vi avvisar alla former av gräddfiler som delar den fattige och rike. Vi avvisar att det internationella kapitalet tar över våra sjukhus utan behåller dem i länsbornas kontroll och styrning.

      Vi har trots internationell lågkonjunktur och bristande stöd från den moderatledda regeringen klarat ekonomin och ändå bibehålla vården. Men det kommer en tid då vi inte orkar hålla emot då behoven finns.

       Under mandatperioden har 25 000 människor försvunnit från välfärden och det gör skillnad det kan ingen säga emot. Men den sittande regeringen har gjort andra prioriteringar. De rika är glada... Vi kan se hur ett moderatlett landsting, som av många ska vara ett flaggskepp, sjunker. Stockholms läns landsting är inget någon kan vara stolt över. En moderat experimentverkstad för nyliberala tokerier. Genom Peter Andersson och Johan Westerholm ser vi vad som sker och ta då och jämför med humlan  RödGröna landstinget i Kalmar län så förstår ni varför vi är ett skyltfönster och ett sjukt experiment.
 

        Landstinget i Kalmar län har korta köer men vi är inte nöjda utan fortsätter med delmålet att ingen ska vänta mer än 90 dagar  för att nå slutmålet för oss. Köfri sjukvård. Vi vet att vi kan och med fyra nya år så ska vi komma en bra bit på vägen till och med kanske i mål.

        Vi ska inte heller glömma att vi har beslutat om tre timmar på akuten, dörr till dörr, jämfört med Kristdemokraternas och Alliansens förslag om fyra timmars väntetid på akuten innan behandling.

Media: SvD, SvD.
Bloggat: Peter J tar sitt perspektiv.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,