20100811

Smuts på Barometern

Det finns en tydlig oro i det borgerliga lägret i Kalmar län och främst då i Kalmar. Den ledande borgerliga tidningen gör nu allt för att vinna valet åt Alliansen och drar sig inte för nått. Personangreppet har fått en nu nivå.

Skäligen misstänkt: Johan Persson har avvikit med den kommunala demokratin. Han har beslutat att ställa in fullmäktigesammanträdet den 31 augusti. Det finns ingen politik att diskutera, uppges Persson ha sagt före sitt mystiska försvinnande.
      Detta var vad läsarna fick tills dels när de slog upp tidningen. Och de må vara val men detta är att ta ett stort steg för långt. Vi kan börja med att rätta felen i denna missvisande varning. Det var inte Kalmars kommunalråd som ställde in fullmäktige. Det har inte han mandat till utan det är kommunfullmäktiges presidium som gör det. Och bilden är att det var ett enigt presidium över blockgränserna som gjorde det då det inte fanns ärenden för mötet.

     Vi kan notera att det är ett övertramp som nu skett må vara den sista för annars kommer det bli en skitig valrörelse där desperationen från Alliansen och dess medhjälpare gör att sakfrågorna hamnar i bakvattnet.

      Idag så fortsätter Barometern i slasken och gör jämförelser som är helt horribla. Det är dags att denna tidning backar och på allvar tar sig en tanke kring sin roll i utvecklingen av demokratin. Med detta är Barometern ett större hot mot både demokratin och det gryende politiker förakt. 

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,