20100811

Landsbygden i Vimmerby vad vill politiken?

Idag så är det dags för den första valdebatten i Vimmerby. Temat är "Landsbygden – avveckling eller utveckling?". Jag ska försöka om det är möjligt att direktblogga från debatten om det är möjligt. Annars så blir det en sammanfattning senare ikväll.

      Det finns ett antal frågor som är av lokal karaktär som borde komma upp på kvällens agenda. Det handlar om skolorna där alla partier vet att det inte går att behålla alla skolor för alltid. Kommer vi få se någon politiker som vågar säga det alla vet men som ingen säger? Att vi under kommande mandatperiod till närmast hundra procent kommer behöver lägga ner skolor. Både på grund av sviktande elevunderlag, kvalité och kommunens ekonomi.

     Vidare så är det vilken service som våra gamla ska få. Ska alla kunna bo kvar hemma och hur långt ska kommunens serviceinsatser sträcka sig. Ska alla äldreboenden koncentrera sig till tätorten Vimmerby? 

       Vi kommer då snabbt över på nästa fråga som också berör våra gamla men främst våra yngre kommuninvånare. Hur ska vi ta oss fram och tillbaka i vårt kommun och under vilka tider. Ett ständig fråga osm kommer upp antingen med pensionärsrådet eller ungdomsrådet. Det har lovats men föga lite har hänt.


      Sedan kommer öppna marker, mat, turism och företagande vara givna frågor på agendan om ni frågar mig.  Som sagt så återkommer jag med vad som blev resultatet.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,