Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100828

Valet mellan välfärden och skatter

Idag är det åter valrörelse och kampen om väljarnas gunst fortsätter. Det är en valrörelse som håller på att koka ner till två tydliga alternativ. Två alternativ som färgar de fortsatta löftena.

        Det är den socialdemokratiska välfärdsmodellen mot en skattsänkarmodell. Vi behöver vara tydliga på detta och då framför allt arbetslinjen. Arbetslinjen är att se till att våra arbetslösa får ett arbete och i väntan på är väll förberedda med nya kunskaper i bagaget. För att klara det behövs resurser och inte skattesänkningar till de som har det gott ställt.


        Bilden från gårdagen på torget är att vi socialdemokrater måste vara tydliga med att ge bilden för den borgerliga media (ekokammaren) gör det inte. Vi måste förklara att det finns samband mellan vilken politik som för s och arbetslösheten. Att den växt snabbare än resten av Europa och det inte kan skyllas på den internationella krisen utan är egen snickrad. Att 25 000 medarbetare fått lämna skola, vård och omsorg är inget med krisen att göra. Det är ett medvetet val när man samtidigt sänker skatten med 100 miljarder.


        Idag kommer jag fortsätta ge bilden av vad som händer med vårt land. Från att vara unika i världen med tryggheten och full sysselsättning till otrygghet och massarbetslöshet. En resa som beror på politiken. En resa med mål att bli som alla andra. Vi vill inte vara som alla andra utan vara unika, ett land som man ser upp till, möjligheternas land.

Media: Ab, Ab2, DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
blog comments powered by Disqus