20100831

Vi är tre Allinsen är en...

Det är intressant att se hur media bevakar och skriver kring vår Regeringsplattform. Den grundläggande skillnaden är att vi är tre och Alliansen är en...

       Det stora som media pekar på är att vi är tre partier som inte är ense på alla punkter och kompromisserna är tydliga. Det är bra och det är sant. Men det vore rättvist om högern kunde genomgå samma bedömning. Den bild som vi matas med är att det är en Allians och ett par ministrar som tjafsar om vem som ska få mest. Ungefär som gamla socialdemokratiska regeringar. Men det är inte sant. Det är fyra partier som vänt ut och in på sig själva för att få ihop det. Det är partier som övergivit sina grunder för att forma sig i Alliansen.

      Men jag har en förklaring till denna bevakning. Vi vet att högerpartierna är vana med starka ledare och rättning i leden. Det ligger i blodet. Däremot de tre RödGröna partierna är öppna och vana att förhandla. Ett givande och tagande har varit vårt signum under alla de år som vi samverkat kring budgetar.

      Att media nu målar bilden av något nytt så är det bara en halvsanning. 16 gemensamma budgetar för landet är inget som det talas högt om.Vi vet att vi kan och vi vet att det blir bra. Det skrämmer borgerligheten och därav denna jakt.

Media: DN, SvD, Ab.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,