20100904

Alltid den anställdes fel...

I väntan på att hämta sonen från Peter Pan så noterar jag att Centern och visar sin rätta sida. Förslag som sätter den anställde i det svaga läget.

      Kan via Johan Westerholm ta del av Centern och vad jag förmodar de övriga borgerliga partierna kommer genom föra om det mot all förmodan blir en valseger för dessa partier. Förslaget är tydligt som vanligt numera när Centern är inblandat löntagarfientligt.

      Det handlar om när arbetstagaren och arbetsgivaren ligger i konflikt så betalar idag arbetsgivaren lön under tiden och arbetstagaren utför sitt arbete. Den modell den som nuföreslås från Centern och regeringen vid en valseger är att arbetstagaren ska få en ersättning som heter A-kassa under perioden. Så oavsett vems fel det är så ska arbetstagaren straffas under tvisten om uppsägning.

      Frågor som inställer sig är hur det är tänkt med de som lämnat arbetslöshetsförsäkringen tack vare regeringens chockhöjning av avgiften? Och varför ska alltid skulden hamna i den anställdes knä utan att det är bevisat var felet ligger?

       Centern fortsätter med detta förslag ohotat bära ledartröjan som Sveriges mest löntagarfientliga parti. Och kan konstatera att man med detta utspel inte får några nya väljare ty traktorer är få och saknar rösträtt.

Media: SR, SvD, SvD2,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,