20100904

Varför belöning till rika och piska till fattiga?

Vi var inte bäst.Vi hade inte lösningar på allt, men vi ville och det är skillnaden. Idag kan man ta del av olika historier o Aftonbladet om vad den nya sjukförsäkringen gjort. ett verk signerat moderaterna med stödpartier.

       Sjukförsäkringen var inte perfekt när vi sist hade makten. Det ska vi vara tydliga med. Det fanns saker att åtgärda men att därifrån till dagens är det långt så långt som en socialdemokrat inte kan se. Att som idag skicka ut sjuka från försäkringen och tro att de blir friska är inte bara syniskt utan rent omänskligt. Det visar på en ideologi som jag inte vill ska styra detta land. En syn som gör den rike så rik och den sjuke så dålig.


        Varför behöver den rike skattelättnader för att göra ett bra jobb medan den fattige behöver sämre ersättningar och piska för att göra ett bra jobb? Ingen har hittills kunna ge mig ett svar.

        Sedan kan man undra om det är ok med exempel som idag presenteras i Aftonbladet eller om ekokammaren ska börja ljuda över det också. För det stämmer inte med bilden som finns i teoriboken. I alla fall om man inte läser facit...

       Sverige är ett rikt land oavsett vad folk säger. vi har råd med att ge de sjuka justa villkor för att ta sig tillbaks till arbetsmarknaden. Det är ett val som vi gör. Vi gör valet nu den 19 september. Antingen så låter vi piskan vina eller så hjälper vi varandra solidariskt. Vem vet frisk idag, piskan i morgon...

Media: DN, AB, AB2, AB3, SvD.
Bloggat: Kulturbloggen har uppfattat detta också.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,