20100906

Den bästa debatten...

Har idag sett detta vals bästa debatt och det var en debatt utan disciplin och piska. En debatt som handlade om hänsyn och brytande av argument.

      Kvällens debatt om skolan var en bra och tydlig debat som visade på skillnader men också vikten att finna lösningar över tid inom skolan. Vill hävda att det ikväll fanns ingångar även om en del var smala. Men jag hoppas skolan kan få den lugn och ro som efterfrågas av lärarna.

      Sedan finns det skillnader och det är två ytterligheter inom blocken. Vänsterpartiet på ena sidan och Folkpartiet på den andra. Dock inte längre än att Vi med en RödGrön regering kan få till en blocköverskridande lösning som ger arbetsro. Vi vet att Vänstern och miljöpartiet likt mig inte tror på betyg. De har backat. Nu må Folkpartiet backa från sina mest extrema disciplin krav. De visade sig att det var relativt ensamma på det sättet.

        Men när det gäller skolket var det ingen som lyfte frågan kring miljön på skolan varken den psykosociala eller fysiska som är en bidragande anledning till skolket. Jag är ett exempel på det. Inte ett betyg i världen hade fått mig till fler lektioner utan det handlande om hur jag mådde, stämningen och de gråa korridorerna som bara förstärkte min oro och ångest.

       Detta kommer kännas konstigt men Maud Olofsson sa en vettig sak (händer inte ofta, så cred ska ges när det sker). Det behövs både ramar och kramar. Det är bilden från min skolgång. Jag hade respekt för de lärare som man kände att de brydde sig på allvar. Deras ramar höll man sig inom för där fanns kramarna. Medan vi sprang för dem med piskan.

Media: DN, Ab, Ab2, Ex, Ex2, SvD, SvD2.
Bloggat Kulturbloggen skriver också.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,