20100910

En vecka kvar. Nu tar vi den ideologiska fajten!


Idag kan man se skillnader i politiken. Det är skillnaden mellan moderaterna och moderaterna. De vill behålla det höga skattetrycket och de vill sänka skatter med närmare 100 miljarder. Om det finns ett parti som symboliserar att både äta kakan och vilja ha den kvar så är de här.

        Idag kan man läsa en intervju med moderatledaren Fredrik Reinfeldt att han är nöjd med skattetrycket och så vänder man blad och åter så ska skatten sänkas...

       För mig hoppas jag vi kan lämna denna diskussion kring skattenivåer och gå över till att prata om välfärdens innehåll. När vi är framme med vad de ska innehålla kan vi återkomma till vilken skattenivå vi behöver för att klara behoven. Nu väljer den moderatledda regeringen att sänka skatter och sedan får vi skära ner inom vård, skola och omsorg för att klara ekonomin. Det visar på den sanna bilden av prioriteringar. Moderaterna är ett miljonärsparti och kommer alltid vara det och det kan ingen retorik ändra på. De nya moderaterna är bara retorik om man lyssnar med det lokala fotfolket. De är samma gamla moderater och driver samma gamla moderatpolitik.

      Vi vet att väljarna beslutar sig allt senare och därför är det nu som vi måste tydliggöra de ideologiska skillnaderna mellan partierna. Vi vet att det bara finns ett arbetarparti och det är socialdemokraterna. Vi är de parti som ser till arbetarens hela livslinje. Vi ser arbetaren när han blivit sjuk, fått sparken, blivit gammal. Vi ser också arbetarens barn som behöver barnomsorg och en bra och trygg skola. Vi ser arbetarens mamma och pappa som behöver en pension att leva på och en omsorg som ser deras behov. För ett arbetarparti av vikt att bygga ett gemensamt samhälle där vi solidariskt hjälper varandra och ger varandra trygghet. Vi vill ge arbetaren och hans/hennes barn chanser som vi inte fick. Vi vill att alla ska få samma förutsättningar att göra sina val. Vi vill att alla ska kunna misslyckats utan att gå under. Vi vill ha ett samhälle där alla är med. Där ingen ställs utanför beroende på klass.

Media: DN, DN2, DN3, SvD, Ab, Ab2, Ab3, Ex, Ex2.
Bloggat: Peter A och Peter J och Kulturbloggen och Johan W noterar
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,