Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100909

Mona vs Fredrik. Ideologi vs skatter

Det är en bra debatt som visar att det åter är en massa retorik som kommer från Moderatledaren. Det är mer av upprepning medan man känner att Mona Sahlin brinner för det hon säger.

      Mona Sahlin kombinerar ideologin med vad det innebär i praktisk politik för socialdemokraterna. Fredrik Reinfeldt pratar som från ett manus.

      När den konkreta frågan om vi har en arbetarklass så blir det tydligt. Moderaterna klarar inte se det klassamhälle som finns. Eller rättare sagt så ser de det men skiter i det. Mona Sahlin är tydlig på att vi har ett klassamhälle. De må inte se ut som förr men det finns där och är fortfarande  icke önskvärd.

     Frågan kring folkhemmet kommer och Mona Sahlin visar att socialdemokratin inte står stilla. vi arbetar nu på att bygga vidare på en mer förståelse för individen. Vi gör det genom kollektivet lyfta den enskilde. Fredrik Reinfeldt klarar inte denna diskussion. Det blir ett vanligt resonemang kring sänkta skatter. Fredrik Reinfeldt ramlar ur den ideologiska samtalet för att hamna i dagspolitiken.

     Som vanligt så försöker Fredrik Reinfeldt göra debatten till ett skatterace men det funkar inte då Mona Sahlin är på hemmaplan. Det är det här samtalet som vi vill ha vilket samhälle som vi ska ha i framtiden. Må den sista veckan låta bära med det här samtalet.

Lite exempel från debatten.. se och tänk efter


Media: Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportsalen, DN, Ab, Ex, TV4.
Bloggat: Johan U är på
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus