20100908

Ett val om prioriteringar i ett delat land

Sverige ett delat land. Ett land där många mår bra och inte grubblar vid månadens slut om pengarna räcker till räkningarna. Men sedan finns det andra Sverige där man mår skit och får dra lott om vilka räkningar som ska betalas denna månad.

         Synen på dessa två grupper handlar valet. De som tycker att den senare gruppen ska fortsätta må dåligt ty man vill att de ska få tuffare villkor. Ja men den ordningen att de då tar sig i kragen och blir aktivare på arbetsmarknaden...

        Den andra välmående gruppen behöver också ta sig i kragen så vi ger den lägre skatt som stimulans. För vi vet att med lite extra i plånboken så gör de så bra ifrån sig. Vi kan ursäkta det hela med att det ger fler jobb...

       Det görs utspel och det kommer undersökningar dagarna i ända men i slutändan är det bilden ovan som valet handlar om.
Ska vi stödja de som behöver samhället stöd för att komma tillbaka eller ska vi sänka skatten för de som redan har de bra?
Ska vi ge våra unga en tuff start i skolan genom skattesänkningar eller ska vi ge dem förutsättningar till en bra utbildning som ger dem möjligheter för framtiden?
Ska våra äldre ha kunna gå ut och vara fria trots lite skröplighet eller ska de som har få ännu större skattesänkningar?
Ska det vara valmöjligheter för våra äldre eller valfrihet för företagen?

Media: DN, DN2, SvD, SvD2, TV4, Ab.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,