20100907

Centern och folkpartiet emot vårdnadsbidraget

Såg inte utfrågningen av Maud Olofsson i kväll utan satt i publiken när Lärarförbundet frågande ut partierna. Det var spännande och överraskande.

      Det visade sig att Centern och folkpartiet är emot vårdnadsbidraget. Det var det klockrena svaret vi fick på frågan från Lärarförbundet. Hur det nu kunde införas med en stark majoritet i fullmäktige emot är för mig ett mysterium. Antingen har kristdemokraterna använt utpressning och frågan är vad de pressat med eller så har Centern och Folkpartiet fått hjärnsläpp.

      Vet inte om frågan ställdes till Centerledaren men det hade varit roligt och höra svaret. Vi vet dock att Kristdemokraterna inte fick igenom steg två i vårdnadsbidraget. Jag anar en spricka i borgerligheten.

      Noterar också att Folkpartiet vill höja anslaget  till skolan med 5 procent samtidigt som han tidigare samma dag sa ja till neddragningar på 4 miljoner. för mig är det ett klockrent valfläsk av de fetare slaget. Moderaterna var sa att det inte fanns pengar till nått men ville samtidigt ge alla elever en egen dator och  bara bygga förskolor bestående av en avdelning. Jag såg kostnaderna rusa förbi...

Media: DN, SvD, Ab, Ex.
Bloggat om utfrågningen: Mats E och Jonas S skriver kring detta.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,