20100914

Fler ger bilden av ett Sverige som slits isär

Man i SvD ta del av ett antal kända personer som ger sin bild av vad Sverige är på väg och det är ett Sverige med ökade klyftor. Ett Sverige som slits isär.

        Det är inte många dagar kvar innan vi har lagt vår röstsedel i valurnan och vi vet vilket Sverige vi kommer få den kommande framtiden. Ett kallt Sverige eller ett Sverige som ser till alla och inte lämnar någon utanför.


        Vi vet att de fyra borgerliga partierna inte är förtjusta i att tala om vilket samhälle de vill ha. De har ett par mantran som återkommer "Det ska löna sig att arbeta", "discplin i skolan". Men vilket samhälle ger det oss? Vi vet inte, om vi inte ser tillbaka vad som sagts tidigare. Det blir ett samhälle med vi som har och de som inte har. Ett samhälle med ökade klyftor.

         Under valrörelsen har det varit ett antal debatter och från Socialdemokraterna har man givit en bild av vilket samhälle som vi vill ha. Moderaterna har kontrat med att rabbla siffror och "sänk skatten". Vi har en bild av hur vårt samhälle ska se ut och vi räds inte att presentera den. Men vilket samhälle vill våra politiska motståndare ha?
Utvecklingen går i takt med söndersmulandet av ett unikt välfärdssystem – grunden till att Sverige kunnat bli ett av världens mest jämlika länder. Och framgångsrika, bör tilläggas. Jämlikhet, stark gemensam välfärd och ekonomisk framgång hör nämligen samman – i motsats till vad vi ofta får höra.  (från SvD)

Media: SvD, SvD2, Ab, Ab2, Ab3, DN.
Bloggat Johan W och Martin och Annika noterar...
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,