20100913

En liten muta räcker till mig...

Brottas med ett problem. Hur ska jag bli kunglig? Vore kul med att ta emot mutor och räcka lång näsa åt rättsväsendet. Och skulle någon gapa så är jag bara kunglig utan makt...

        Ja det är skillnad på folk och folk i denna värld. Vi har inte kommit så långt. När vi har en kung med valspråket "För Sverige- i tiden" men inte för mig... Det är ok att kungen med de andra inte kan dömas för mutor men då vill jag också bli kung, eller i alla fall prins. Varför? Jo det verkar kul att kunna få ett plan som tar mig med min kära på en liten tripp till en söderhavsö. Ska inte vara så girig så det räcker med Cypern. Verkar vara lagom varmt enligt nyheterna ikväll.

        Ja jag är nog inte så blå så mina krav är inte så stora. Hm jag kanske inte passar som kunglig. Är nog inte ens lite majestetisk. Passar nog bra som den sosse jag är. Men har jag makt eller är det ok om jag tar lite mutor? Och om jag har makt så undrar jag vad makt är och är det så att kungen är maktlös? Nä så är det inte.  Jag är ingen fan av kungahuset som institution. Den där prylen med att man ärver titlar och löner känns för mig forntiden till. Visst gör de ett bra jobb. Inge kritik på familjen. Men har man kollat om de vill och hur funkar barnkonventionen här?

       Jaha då fick jag spy lite kvällsgalla. Om nu vår Kung skulle läsa den enkla lilla sida och tar illa vid så borde det vara ok om du mutade mig genom att du inte kan fällas så borde ditt beskydd täcka mig. Som du ser ovan så är det inte så exklusiv muta som jag kräver.

Media: SvD, Ekot.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,