20100921

Högbergs odds om regeringen. del 2 företagen sågar Centern.


Idag fortsätter jag med oddsen kring en ny moderatstyrd regering. Förslagen har ramlat in. Kan säga att de förslag på Maria Wetterstrand är för höga odds att de ska få plats här.

          För att få fram oddsen ligger det tung högbergsk vetenskap bakom. En teori som i praktiken funderar med sunt förnuft.

       Igår var det Tobias Krantz som var framme. Inga har motsagt detta varav oddsen på honom sjunker ytterligare och ger nu inte ens pengarna tillbaka.

      Idag är det en annan lågoddsare som är uppe och det är Åsa Tortsensson (c) som ligger pyrt till. Vi kan säga att hennes period inte gått som på räls. särskilt inte mellan Borås och Göteborg. Centern kommer med valresultatet troligen få mindre minister poster och här är en som sitter väldigt löst. Företagarna spekulerar i att Moderaterna tar över denna post.

      Det är intressant att se hur företagarna degraderar Centern i en framtida moderatstyrd regering. Det visar hur de gärna ser att moderaterna tar över de viktiga styrande posterna och lämnar de övriga till de tre småpartierna. Man kan konstatera att Maud Olofsson får backa till och med för en näringsminister hämtad från miljöpartiet. Åter så tror jag att oddsen för att miljöpartiet ensamma skulle ingå i en moderatstyrd regering är så osannolik liten att det inte rymd inom min odds men kritiken mot Maud Olofsson är blandad. Visst anser en del att hon gjort ett bra jobb, men när man samtidigt ser henne på andra poster så är det en kritik.

       Ska vara tydlig i att detta bara är spekulationer då vi inte är säkra till hundra på den slutliga valutgången. Vi vet inte hur de kommande majoriteterna kommer se ut utan detta bygger på de fakta som vi har idag och inget annat.

Tidigare i denna serie: Högbergs odds om regeringen.
Media: SvD, SvD2, SvD3, Ab, Ex, DN.
Bloggat: Johan Westerholm värderar Afganistanfrågan utifrån det aktuella parlamentariska läget.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,