20100920

Högbergs odds om regeringen.


Jaha då var det dags att ha en premiär. Det är Högbergs regeringsodds. Vi kommer här att under de kommande dagarna lägga lite odds om, hur eller varför Statsministern styr om i ministrarna. Vi får inte glömma att trots allt kaos så ska Fredrik Reinfeldt presentera en regering.
       Dagens odds kommer handla om högskoleminister Tobias Krantz. Det är ingen högoddsare att vi kommer inom en snar fram tid ha en ny minister på denna pulpet. Under hans relativt korta minister tid så har avtrycken inte varit av de stora slaget om det överhuvudtaget varit några. Massmedialt är han den minst kända. Vi vet att som det idag ser ut kliver Jan Björklund upp som vice statsminister med principen näst största parti. Maud Olofsson får backa till...

         Vi vet att Folkpartiet kommer byta upp sig som de parti ibland de små som tappade minst. Både Centern och Kristdemokraterna kommer ha mindre antal poster att slåss om.

       Minister racet är idag Moderaterna 10 poster, Folkpartiet 4 poster, Centern 4 poster och slutligen Kristdemokraterna 3 poster.  Med valresultatet kommer moderaterna ta mer poster och kristdemokraterna kommer nog tappa.


        Jag kommer imorgon fortsätta med mina odds kring vilka som sitter löst eller vilka som helt enkelt ryker. Har ni tips så släng in en kommentar så lyfter jag dem.

Media: Ab, SvD, DN, Ex.
Bloggat: Johan W noterar den besvärliga situationen.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,