20100922

När bitterheten tar vid...

Så här dagarna efter valet och när majoriteter och opposition börjar klarna så kan man utläsa ett par saker. Centern är ute på sin sista resa om inget dramatiskt kommer hända. Vi ser hur centerfästena faller ett efter ett. Ett fall som började för fyra år sedan och som nu fortsätter.

      Centern är en stor förlorare. Iallafall i mitt Vimmerby och att förlora kommunalrådsposten är tungt och självinsikten har inte än tagit vid. Trots att de nu förlorat stort två val i rad från 16 mandat 2002 till idag 9 mandat så lägs förslag på att samverka med oss som har 17/18 mandat och ändå behålla kommunalrådsposten för som det skrivs:
Kan S tänka sig Per Åke som kommunalråd, för att tillsammans med C ge en fortsatt stabil utveckling i kommunen?
        När ska självbilden komma ikapp och när tar självinsikten vid? Trots detta ras så tror de fortfarande att de ska få sitta vid rodret. Ser de inte att skutan är på väg mot berget.

     Nä Centern har nu börjat sin resa mot sälla jaktmarker. De har de senaste åren jagat allt för hårt och nu finns inget vilt kvar att fånga.  Den "förnyelse" som var påkallad i Vimmerby gick inte hem hos Vimmerbyborna eller så såg man inte den.

     Vi väntar nu in den slutliga räkningen och kryssen för att se hur de olika lokala och nationella profilerna klarat sig. De är lovad under dagen och de kommer ge mer bränsle åt debatten och spekulationerna.

Media: Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen, Ab, SvD, DN, Ex och ingen lokalmedia på detta ännu...
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,